Holtug MC ApS

 Tilbage til: Honda priser 2015
 
Specifikationer
Pris: VFR1200F kr. 269.997   SPAR KR. 20.000,-
VFR1200FD kr. 315.999
Motor: 4-cylindret V-motor, vandkølet
Volumen: 1.237 cc
Effekt: 173 hk (95/1/EC) v/10.000 om/min.
Max drej. moment: 129 Nm v/8.759 om/min.
Antal gear: 6
Transmission: Kardan
Stel: Aluminium
Sædehøjde: 815 mm
Tankvolumen: 18,5 liter
Farve: Rødmetal
 
Download Honda 2012 katalog (8 MB)
 
Designteamet for VFR 1200 F bestod af 3 japanere, 1 amerikaner og 1 europæer, hvor hver designer arbejdede individuelt på sine ideer, og først senere i forløbet samledes skitserne og andet materiale til et samlet oplæg.
Opdraget var at skabe den ultimative sports tourer, og man startede med blanke ark, hvilket vil sige, at der var ingen dele eller designs fra eksisterende modeller, der skulle anvendes. Formen på VFR 1200 F blev i store træk bestemt af funktionaliteten; ønsket var en slank maskine med moderat sædehøjde, en centraliseret vægtfordeling og god plads til både passager og bagageudstyr.
Nytænkning indenfor aerodynamik gav inspiration til det patenterede, dobbelte kåbesystem, hvor den friske luft ledes direkte hen, hvor den skal bruges, og varm luft fra køler og udstødning ledes væk fra føreren. Kvaliteten på plastdelene er optimeret, og ny teknologi fra Hondas teknologisk mest avancerede fabrik, Kumamoto, sikrer en lakkvalitet på højeste niveau.
Motoren er også helt ny. V4-konceptet var oplagt, men den skulle være mere kompakt end tidligere og samtidig rumme flere cc.
Det blev til en ultrakompakt 76 graders, 1.237 cc V4, med cylindrene uensartet placeret og forskudte krumtapsøler, således at krumtappen selv eliminerer vibrationer, og behovet for balanceaksler forsvinder. For at opnå et lavt motortyngdepunkt anvendes UNICAM-systemet med en enkelt overliggende knastaksel. Dette system har Honda brugt med succes indenfor motocross. Der blev også hentet og kombineret teknologi andre steder fra; slipper-koblingen fra CBR 1000 RR blev kombineret med et helt nyt kardantræksystem for at undgå kardanreaktioner. V4-motoren leverer et lineært træk, og hele 90% af det maksimale drejningsmoment er til rådighed allerede ved 4.000 om/min., mens gasgivningen styres ved hjælp af et ”throttle by wire”-system.
Chassis og bremser er designet til formålet; et stærkt og kompakt stel i aluminium og et avanceret CBS/ABS bremsesystem med nye 6-stemplede bremsekalipere foran.
I forbindelse med udviklingen af selve motorcyklen har designteamet også arbejdet på udstyret, således VFR 1200 F fra starten kan leveres med et bredt udvalg af originalt Honda Access udstyr.